Pandy

Panda wielka zamieszkuje lasy bambusowe na wysokości 1600-3500 m n.p.m. Ulubionym pożywieniem pandy jest bambus. Od listopada do marca je wyłącznie liście i młode łodygi, od kwietnia do czerwca zjada także starsze łodygi, natomiast od lipca do października prawie wyłącznie liście. Panda zjada codziennie ogromne ilości tej rośliny. Po posiłkach pandy zostawiają ślady w postaci kupek wiórów.

Klient: konkurs
Wykonanie: 2011